marți, 29 noiembrie 2011

Pate de ficat de pui

Cind fetele mele erau mici si procurarea oricarui aliment reprezenta o victorie asupra regimului (comunist), sa le ofer ceva sanatos si gustos pentru mine era o provocare.
Astfel am inceput sa prepar un pate delicios din ficatel de pui, o sursa de fier atit de necesara organismului in crestere.

Cum il pregatesc:
Pun la fiert (acum - ca se gaseste) 1/2 kg ficatel de pui pe care inainte l-am curatat de pielite si l-am spalat in mai multe ape.
Intre timp fac o maioneza dintr-un galbenus de ou, zeama de la o jumatate de lamiie, doua lingurite de mustar (Dijon), un praf de sare si ulei.
Scurg ficatelul de apa in care a fiert si il pun in mixer, macinindu-l fin.
Cind s-a mai racorit adaug o jumatate de pachet de unt - 100 gr si mixez din nou.
La sfirsit pun doua - trei linguri de maioneza si mai amestec ca sa se omogenizeze.
Potrivesc de sare si, daca vreau sa fie mai iute, pun si un praf de piper fin macinat.
Pun pasta astfel obtinuta intr-un vas si dau la rece.

Rezultatul este extraordinar
Natural, proaspat, fin si hranitor.

Un comentariu: